Wat is een warme Aga of Aga Cooker?

Een warme Aga is in principe de hele dag aan. Dat is de vriendin die altijd voor u klaar staat, de gezelligheidsmagneet (dank Yvon Jaspers!), het knuffelfornuis, … De warme Aga bespaart u tijd omdat u vooral de ovens gebruikt, verspreidt een heerlijke comfortabele warmte in uw huis en u maakt er de heerlijkste gerechten mee!


En wat is een koude Aga?

Een ‘koude’ Aga heeft vier of zes pitten (gas of keramisch) en twee of vier elektrische ovens. Ideale fornuizen met lekker veel ovens en goede pitten. Maar niet die permanente warmte. En dat komt soms goed uit, en soms is het jammer…


Ben ik met een Aga niet veel meer tijd kwijt?

Meestal wint u tijd! Omdat u na een korte voorbereiding de gerechten in de ovens zet en er niet bij hoeft te blijven. Omdat er niks aanbrandt of overkookt. En u tijd heeft voor iets anders. Kind halen of brengen, even met elkaar rond de tafel, … vul maar in. En ook een snelle maaltijd is op de Aga zó klaar!


Is dat nou niet warm in mijn keuken?

Deze vraag werd laatst leuk beantwoord door Tom van Otterloo, de bakker uit De Steeg: “Wat is het hier heerlijk! En het wordt natuurlijk helemaal niet warmer in de keuken als je voor een gezelschap kookt. Als ik bezoek heb en alle ovens en pitten aan heb moeten altijd alle ramen open!”


Waarom is koken op een warme Aga zo bijzonder?

Omdat de lucht in de ovens stil staat vindt er geen smaakoverdracht tussen de gerechten in de ovens plaats. En omdat de gietijzeren ovenwanden niet zo maar zijn afgekoeld daalt de temperatuur in de oven nauwelijks als u de ovendeur even open hebt. 


Is een Aga nu echt zo’n energievreter?

Er zijn huishoudens die met de Aga juist minder energie consumeren. Maar om op de vraag terug te komen: ja, een Aga gebruikt energie. Meer dan een fornuis dat niet de hele dag aan is.

Die energie blijft ergens… Waar? In uw huis! In de vorm van een aangename, comfortabele warmte. En die warmte hoeft niet meer door uw andere warmtebronnen in huis worden opgebracht. Hoeveel die besparing precies is, is helaas lastiger uit te rekenen dan wat een Aga gebruikt.


Hoe is het in de zomer?

Daarover zijn de meningen zeer verdeeld. En er is geen eenduidig antwoord omdat iedere situatie weer anders is. Wij hebben al veel varianten meegemaakt en vertellen u er graag meer over. Mail ons op info@agahuis.nl of  bel 0313-416200 voor een afspraak. Weekend, door de week, avond? Wanneer het ons beiden schikt!


Wat is het verschil tussen een Aga Living Centre en een dealer?

Een Aga Living Centre is de meest complete leverancier van Aga producten. U kunt bij ons terecht voor alle Aga producten. Daarnaast zijn wij expert op het gebied van koken en de Aga.


Is jullie werkgebied beperkt tot Gelderland?

Nee. Waar u ook woont, u kunt bij ons uw Aga kopen. Koud of warm? Maakt ons niet uit, er is altijd een warm welkom! Met onze centrale ligging ontvangen wij bezoek uit het hele land en er staan ook Aga’s van ons in Duitsland en België!


Ben ik niet beter af als ik alles in één hand heb?

Als u zich er prettiger bij voelt de aanschaf van uw keuken en de bijkomende zaken in één hand te hebben dan regelen wij dat. Wij werken samen met enkele keukenspecialisten en ook in onze showroom hebben wij voorbeelden van materialen die de aanblik van uw keuken mede bepalen. De keuze is aan u: óf u komt naar Ellecom, óf wij brengen u in contact met een leverancier of ontwerper die desgewenst bij u aan huis komt.


Waarom installeren jullie niet zelf?

Er zijn twee erkende Aga-installateurs in Nederland. Die zorgen dat de techniek voor elkaar komt. Gegarandeerd. Wij richten ons op het gebruik van de Aga en op de sfeer daar omheen. Zoals u dat waarschijnlijk ook doet. Wij vergelijken de rolverdeling wel eens met die van de interieurontwerper en behanger als het over de kleur van de muur gaat. Bij wie gaat u te rade? En wie helpt u als er onverhoopt toch een bobbeltje in het behang zit?
(terug naar de welkomstpagina)                            (terug naar Actueel)                                    Contact                                       Wat anderen zeggen