AGA 60 - TRADITIONEEL / ELEKTRISCHE AGA KOOKPLAAT

Modellen in diverse kleuren verkrijgbaar

Maak uw keuze

Brandstof

Image

Gaskookplaat 

Image

Elektrich 

Image
AGA 60 - TRADITIONEEL / GAS KOOKPLAAT

De AGA City60 Eigentijds is een volledig elektrisch AGA fornuis met een moderne uitstraling. Op de kookplaat zit een deksel met een laag profiel, het fornuis heeft chromen randen in plaats van de traditionele handdoekrail en de AGA-badge is nieuw. Verder is dit model hetzelfde als de AGA City 60 Traditioneel met elektrische kookplaat. Hierboven ziet u kleuren waarin je AGA City60 Eigentijds geleverd kan worden. Wat een topper…!

De twee ovens van de AGA City 60

Naast de kookplaat zijn er natuurlijk twee ovens aanwezig. Zowel de braad- en bakoven als de sudderoven hebben een inhoud van 34 liter en de volgende binnenmaten: 254 mm (h) x 349 mm (b) x 455 mm (d).

Bakken en braden in de AGA City60

Met de linker bedieningsknop stel je de bovenste oven in op 'braden', 'bakken' of 'uit'. In de bakstand heeft de AGA City60 een gematigde temperatuur die perfect is voor het bakken van taarten en koekjes, vis of lasagne. Het is geen probleem om zoete en zoute gerechten gelijk te bereiden; smaken vermengen zich niet. Als je de bovenste oven op de braadstand zet, kun je naar hartenlust grillen, roosteren en brood bakken.

Lekker sudderen!

In de onderste oven kun je gerechten heerlijk laten sudderen. De sudderoven is ideaal voor slow cooking, want aroma's krijgen de tijd om zich ontwikkelen en vlees wordt heerlijk zacht.

De ovens zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen, maar zijn ook samen te gebruiken en eventueel zelfs met de kookplaat er nog eens bij. Beide ovens hebben ongeveer 60 minuten opwarmtijd nodig vanuit de koude stand. Vanaf de standby stand is de opwarmtijd natuurlijk veel korter.

Kenmerken 

Afbeeldingen

KENMERKEN - TRADITIONEEL MODEL MET GASKOOKPLAAT

- Slechts 60cm breed
- Traditioneel design: Handdoekrail, AGA badge
- Twee ovens: één bak-/braadoven en één sudderoven
- Gaskookplaat met vier branders
- Vaatwasbestending, zwart geëmailleerde gietijzeren pannendragers
- Verkrijgbaar in 14 prachtige kleuren
- Op wielen voor eenvoudige installatie
- Alle nieuwe AGA-fornuizen met warmteopslag komen met een 2-jaar garantie vanaf het moment van installatie

Image

De AGA City60 is zeer gebruiksvriendelijk en is speciaal ontworpen voor mensen met kleinere keukens. Met dit gaskookplaat model hebben wij gehoor gegeven aan diegenen die hunkeren naar een AGA maar de voorkeur geven aan een traditionele gaskookplaat in plaats van de AGA kookplaat.


city60 gashob diagram2 135x174

GH) Gaskookplaat – Vier branders: Twee normale, één grote en één wokbrander. De gaskookplaat maakt het iedereen met een druk leven gemakkelijker; u kunt onmiddelijk koken op een vertrouwde manier.

1) Bakoven - Een oven met gematigde temperatuur voor het bakken van taarten en koekjes, vis of lasagne. Het is geen probleem om zoete en zoute gerechten tegelijk te bereiden; smaken vermengen zich niet.

1) Braadoven - Ideaal voor grillen, roosteren en het bakken van brood. 2) Sudderoven - De sudderover is perfect voor slow cooking, aroma's krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en zelfs het taaiste vlees wordt zacht in deze oven.

(UK Patent Application No 1411723.8 and EU Registered Design Applied for 002544346)


HOE DE GASKOOKPLAAT WERKT

city60 gashob diagram 295x172


De gaskookplaat werkt op aardgas. LPG-ombouw is mogelijk met behulp van de bijgeleverde ombouwkit. De ombouw dient te worden uitgevoerd door een erkende gasinstallateur.

De ontsteking van de gaskookplaat op de AGA City60 werkt op dezelfde manier als de ontsteking op een conventioneel gasfornuis. De branders regelt u door middel van draaiknoppen - één knop per brander.

Voor uw veiligheid zijn alle branders voorzien van vlambeveiliging die de gastoevoer automatisch afsluit als de vlam uitwaait.

Type branders:
- Gewone brander x2
- Grote brander x1
- Wokbrander x1

HOE DE OVENS WERKEN
De ovens van het AGA City60 gas model werken op precies dezelfde manier als de ovens van de modellen met een AGA kookplaat, zoals bij voorbeeld de AGA Total Control: door middel van stralingswarmte. Met de linker bedieningsknop stelt u de boven oven in op 'braden', 'bakken' of 'uit'. Vanuit de koud-stand bereikt de oven de ideale bak- of braadtemperatuur in ongeveer 60 minuten. De sudderoven - de onderste oven - komt ook in ongeveer 60 minuten op temperatuur. 

Oven instellingen:
- Uit
- Braden
- Braden en Sudderen
 -Sudderen
- Bakken en Sudderen
- Bakken

HOE EEN AGA CITY60 MET GAS KOOKPLAAT WERKT

Afmetingen (onverpakt)
Hoogte, totaal 910mm
Breedte 600mm
Diepte, exclusief handgrepen 640mm

Gewichte (onverpakt) 215Kg
Brandstof Gaskookplaat

Fornuis gegevens
Flue type In room venting flue - electric
Aantal ovens 2

logoagasmall.png

Mick Stomp
Binnenweg 32

6955 AX Ellecom

telefoon: +31 (0)313 416 200

mobiel: +31 (0)6 2358 3099

e-mail: info@agahuis.nl

© Copyright Het AGAhuis 2019 | Design & Development by InterBeek

Zoeken