Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
About Me

Met de restauratie van onze boerderij in Ellecom ging een lang gekoesterde wens in vervulling de AGA kwam op de plek die ervoor was ingeruimd.

In het prachtige Ellecom staat de smaakvol gerestaureerde woonboerderij van Mick Stomp en haar gezin. Wie hier binnenkomt wordt onherroepelijk aangestoken door de hartelijke manier waarop zij vertelt over AGA fornuizen, keukens en wonen. Ervaar in dit AGA Living Centre de aangename warmte die een AGA ook kan geven aan jouw eigen keuken. Daarom maken wij het liefst een persoonlijke afspraak met u. Zodat u de aandacht van ons krijgt die ú verdient. Ook 's avonds bent u van harte welkom!

Met de restauratie van onze woonboerderij kwam een lang gekoesterde wens in vervulling en werd onze AGA het hart van ons huis.

Een AGA is meer dan een fornuis

We hebben het al vaak gehoord van mensen, als ze in ons AGAhuis zijn: “Ik ben eruit! Ik ben helemaal geïnspireerd en die AGA komt er. Nu eerst nog verbouwen.”

Dit was een van de redenen om Agacadabra uit te brengen. Onze eigen keuken, die ook om de AGA heen is gebouwd, is voor velen al een inspiratiebron geweest, maar het is er maar één. En in het boek staan er tientallen!

Liefde op het eerste gezicht
Een AGA fornuis is voor velen de sfeermaker in huis, de vriendin die altijd klaarstaat, a way of life, de grote verschilmaker, het hart van het huis en het hart van de familie. Welk ander fornuis heeft een eigen lijn kookgerei en verschillende facebookpagina’s waar mensen wetenswaardigheden, foto’s, tips, recepten en gezellige verhalen uitwisselen? Welk ander merk fornuis bestaat als koektrommel, theepot, boodschappentas en in poppenhuisformaat?

AGA bestaat al meer dan 90 jaar!
De liefde voor AGA fornuizen is al meer dan 90 jaar oud. En het lijkt er sterk op dat de AGA een nog veel langer leven is beschoren nu dit beroemde merk een nieuwe generatie AGA fornuizen heeft geïntroduceerd. Stuk voor stuk passen deze fornuizen perfect bij de moderne manier van leven en de wens van vele consumenten om met een circulaire economie steeds duurzamer te leven.

Gedurende generaties zijn mensen lyrisch geworden over de zachte warmte waar de AGA voor zorgt en het gevoel dat de AGA in huis creëert.

Wie heeft het AGA-fornuis ontworpen?
De manier van koken met warmtesopslag is rond 1920 bedacht door Nobelprijswinnaar en wereldberoemde natuurkundige Nils Gustaf Dalén. Hij werd geboren op 30 november 1869 in het Zweedse Stenstorp.

Dr. Gustaf Dalén staat bekend als een van de grootste Zweedse wetenschappers en uitvinders aller tijden en heeft vooral naam gemaakt met zijn werk aan de lichten van vuurtorens en bakens voor de navigatie, waar duizenden mensen hun leven aan te danken hebben. Hij bracht een radicale verandering teweeg in de technologie van vuurtorens en won in 1912 de Nobelprijs voor de natuurkunde.

Een geluk bij een ongeluk
Deze geniale uitvinder was directeur van gasbedrijf AGA (dat oorspronkelijk in Zweden stond) toen hij blind werd na een explosie tijdens een gasexperiment. Sindsdien aan huis gebonden bleef deze geniale man experimenteren en viel hem op dat het traditionele kolenfornuis de bewegingsruimte van zijn vrouw beperkte omdat ze voortdurend op het fornuis en het eten moest letten. Daarnaast gebruikte haar fornuis zeer veel brandstof en deugde het ontwerp niet.

AGA is ontstaan uit echte liefde
Hoewel hij niet kon zien, was Gustaf vastberaden een fornuis te ontwerpen dat elke techniek aan zou kunnen, makkelijk in het gebruik zou zijn en perfecte resultaten garandeerde. Dat is hem gelukt en niet zo’n beetje ook!

De liefde van de man gaat door de maag. Dankzij Gustaf Dalén is het een genot om te kokkerellen voor onze geliefden.

Het AGA fornuis was een product waar Dalén echt om gaf. Het was een uitvinding voor het gewone volk, vond hij. Het project duurde vrij lang omdat hij er alleen in zijn vrije tijd aan kon werken. In 1929 was het fornuis eindelijk klaar. Het werd een onmiddellijk succes.

Dat is typisch AGA
Met speciale aandacht voor rendement en kostenbesparing heeft Gustaf Dalén ervoor gezorgd dat ook wij genieten van zijn uitermate goed uitgedachte innovatie: koken met warmteopslag! We hebben het dus helemaal aan Gustav Dalén te danken dat wij – net als zijn vrouw - er niet meer steeds bij hoeven te zijn als onze maaltijd wordt klaargemaakt in de oven. Waar komt uw AGA vandaan? De oorspronkelijke AGA fabriek stond in Zweden, maar tegenwoordig worden de fornuizen geproduceerd in de historische gieterij in het Engelse Coalbrookdale in Telford, Shropshire, die al sinds 1709 bestaat. Hier worden de wereldberoemde fornuizen die keukens transformeren tot behaaglijke ruimtes nog altijd volgens dezelfde technieken als 90 jaar geleden vervaardigd.

Vanaf het moment dat de eerste AGA werd geïnstalleerd, heeft het AGA fornuis een plek verovert in de harten van honderdduizenden mensen over de hele wereld.

AGA Demo

Lijkt koken met een AGA je best ingewikkeld? Ontspan maar, want dat is het echt helemaal niet. Mocht je interesse hebben in een AGA, maar wil je eerst eens ervaren hoe dat precies gaat, dan ben je van harte welkom tijdens een AGA demo!

Mick wil je graag inspireren in de woonkeuken van het AGAhuis. Koken is wat Mick graag doet en waar ze zeer bedreven in is. Ze is het gewend om een groep uit te leggen hoe je stap voor stap komt tot de allerlekkerste smulgerechten. Ze studeerde Voedingsleer en Gezondheidskunde en was jaren kookdocente.

Daarnaast werkte zij voor het Productschap Pluimvee en Eieren en verzorgde zij productdemonstraties en kookworkshops in het Kooktheater in Houten. Met haar professionele ervaring als gastvrouw maakt zij van elke bijeenkomst een feestje om van te smullen! Doe mee en zie hoe jij met gemak zelf kunt koken met een AGA.

Dat kan tijdens een AGA demo, een individuele afspraak of een masterclass. Kies maar! Gratis AGA demo Op afspraak: Altijd iets te proeven AGA Masterclass

Persoonlijke aandacht

In ons AGA Living Center krijgt alles en iedereen de aandacht die het verdient. Je bent van harte welkom om onze gastvrijheid te ervaren waarmee we iedereen ontvangen die meer wil weten over AGA. We houden ervan om je te verrassen met de gemoedelijke sfeer die hoort bij AGA. Daar kunnen we niks aan doen, het gaat vanzelf.

Voor AGA
Is de vonk al overgesprongen en zou je graag een AGA neerzetten in je eigen huis? Dan is het wel fijn om te weten dat het AGAhuis altijd voor jou en je AGA klaarstaat. Precies, we zijn er altijd voor je, net als een AGA fornuis.

Wij onderhouden onze eigen warme AGA met zorg. En we maken het jou gemakkelijk om je eigen AGA te onderhouden. Om ervoor te zorgen dat je AGA fornuis je leven lang meegaat is een regelmatige servicebeurt van belang.

Een gasgestookte AGA heeft jaarlijks een controle nodig en een elektrische AGA heeft dat eens in de vijf jaren nodig. De deskundige installatiebedrijven zijn volledig opgeleid en gekwalificeerd en zorgen ervoor dat elke AGA goed functioneert.

Wij staan altijd klaar voor jou en je AGA. Zodat jouw AGA altijd klaar staat voor jou.

Voor jou
Volg je hart, maak een afspraak en breng een bezoek aan het AGAhuis! Het maakt niet uit of je alleen maar droomt van een AGA of dat je echt al bezig bent met het ontwerp van een nieuwe keuken… je bent altijd van harte welkom voor inspiratie, informatie en advies.

Als je van tevoren een afspraak hebt gemaakt, weet je helemaal zeker dat je alle aandacht krijgt. Voel je thuis in onze verbouwde woonboerderij, waar onze warme AGA het hart van ons huis is. In de showroom vol AGA fornuizen in diverse modellen en maten krijg je persoonlijk advies om erachter te komen welke AGA past bij jou.

Neem gerust de tijd en vraag erop los, want we begrijpen als geen ander dat je een AGA fornuis niet zomaar koopt. Onder het genot van een kop koffie of thee is er alle gelegenheid om te praten over je wensen. Je zult na je bezoek niet de eerste zijn die na een bezoek bij het AGAhuis de deur uit loopt met een tevreden gevoel en boordevol inspiratie.

Misschien vind je het best moeilijk om je voor te stellen hoe jouw keuken eruit zou zien met een AGA. Kun je nog niet zeggen welke kleur je het meest aanspreekt? Kleur bepaalt in grote mate welke sfeer een keuken uitstraalt. Wij kunnen je helpen met het maken van de juiste kleurkeuze.

Met een animatie kunnen we in een oogwenk voorbeelden van keukens laten zien. Hierbij kun je zelf variëren met de kleur van de AGA, de koelkast, de wandtegels, het aanrechtblad en de vloer. Kom gerust eens langs om dit uit te proberen!

Wil je echt ervaren hoe het is om te koken met een AGA? Doe dan vooral eens mee met een demo. Mick laat zien hoe de AGA werkt en deelt haar beste kooktips met je, terwijl je een handje meehelpt met het bereiden van de gerechten.

Voor degenen die al een AGA hebben en er met nog meer plezier en gemak gebruik van willen maken, geeft Mick speciale AGA masterclasses. Met haar ervaring als gediplomeerd kookdocente leert zij hoe je de ene na de andere verrukkelijke gerechten op tafel doet verschijnen. En dat allemaal met de AGA natuurlijk!

Met veel van onze klanten hebben we nog jarenlang leuk contact. Vriendschappen ontstaan, omdat iedereen die van AGA houdt zo hartelijk is!

Gratis AGA Demo

Tijdens onze AGA demo laat Mick Stomp je op gezellige wijze ervaren hoe je de AGA optimaal benut. Deze AGA demo is hartstikke leuk voor mensen die graag een AGA zouden willen hebben, maar die er nog niet eentje thuis hebben staan.

Onze ervaring is dat iedereen het liefst zelf beleeft hoe zij de ‘alledaagse’ gerechten bereiden. Met een AGA is dat altijd nét iets leuker en lekkerder. Dat het ook nog eens veel makkelijker is .... daar kom je zelf wel achter!

Gerechten hoeven niet ingewikkeld te zijn, daarom laat Mick je zien dat je met de KISS-aanpak ‘Keep It Stupid Simple’ een verrassend lekker menu op tafel kunt zetten. De AGA zien, voelen en beleven? Kom dan naar een unieke AGAhuis-meedoedemo!

Je krijgt de gelegenheid te werken met de AGA, vragen te stellen en het lekkers te proeven dat je gezamenlijk hebt bereid. Aanmelden is belangrijk, want het aantal plaatsen is beperkt. Houd voor nieuwe data deze pagina in de gaten. Of maak een afspraak voor maximale persoonlijke aandacht!

logoagasmall.png

Mick Stomp

Binnenweg 32

6955 AX Ellecom

Telefoon: +31 (0)313 416 200

Mobiel: +31 (0)6 2358 3099

E-mail: info@agahuis.nl

Mick Stomp
Binnenweg 32
6955 AX Ellecom
Telefoon: +31 (0)313 416 200
Mobiel: +31 (0)6 2358 3099
E-mail: info@agahuis.nl

© Copyright Het AGAhuis 2024 | InterBeek IT