AGA City60 - TRADITIONEEL / ELEKTRISCH

Modellen in diverse kleuren verkrijgbaar

Maak uw keuze

Brandstof

Image

Gaskookplaat 

Image

Elektrich 

Image
AGA 60 - TRADITIONEEL / GAS KOOKPLAAT

De AGA City 60 Traditioneel ziet eruit zoals je van AGA bent gewend: op de kookplaat zit een traditioneel koepeldeksel, de handdoeken hangen aan de handdoekrail en voorop prijkt de traditionele AGA-badge. Verder zijn er geen verschillen wat betreft het design in vergelijking met de AGA City60 Eigentijds. Zie je deze AGA al staan in je eigen keuken? Hierboven ziet u de kleuren waarin de AGA City60 geleverd kan worden. Klik op één van de kleuren om te zien hoe jouw eigen AGA City60 er in die kleur uitziet. Koken is gewoon hartstikke leuk met een AGA en de AGA City60 is hét fornuis dat overal past! Ook in jouw keuken, dus schroom niet en maak je dromen waar. Ook in de kleine keuken kun je fantastisch ‘oventoveren’ met AGA!

De kookplaat van de AGA City60
De elektrische kookplaat, bovenop het fornuis, wordt verwarmd door een krachtig element en kan zowel voor koken als sudderen worden gebruikt. De snelkookplaat brengt water snel aan de kook voor een eenvoudig pastagerecht. De sudderplaat is ideaal voor delicate sauzen en het opwarmen van melk. Binnen 8 minuten is de kookplaat warm genoeg om te sudderen en voor het koken heeft de plaat 11 minuten nodig. De maximale temperatuur die de kookplaat kan bereiken is maar liefst 350 graden.

De AGA City 60 heeft twee ruime ovens

Naast de kookplaat zijn er natuurlijk twee ovens aanwezig. Zowel de braad- en bakoven als de sudderoven hebben een inhoud van 34 liter en de volgende binnenmaten: 254 mm (h) x 349 mm (b) x 455 mm (d).

Deze AGA doet niet onder voor zijn grotere broers en zussen. Reken maar dat je veel plezier beleeft - en met gemak verrukkelijk kookt voor een grote groep gasten - met de AGA City60.

Bakken en braden in de AGA City60
Met de linker bedieningsknop stel je de bovenste oven in op 'braden', 'bakken' of 'uit'. In de bakstand heeft de AGA City60 een gematigde temperatuur die perfect is voor het bakken van taarten en koekjes, vis of lasagne. Het is geen probleem om zoete en zoute gerechten gelijk te bereiden; smaken vermengen zich niet. Als je de bovenste oven op de braadstand zet, kun je naar hartenlust grillen, roosteren en brood bakken.

Laat maar lekker sudderen!

In de onderste oven kun je gerechten heerlijk laten sudderen. De sudderoven is ideaal voor slow cooking, want aroma's krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en vlees wordt boterzacht. Stoofpotten van vlees, wild of gevogelte met verse groentes komen altijd perfect tevoorschijn uit je AGA.

De ovens zijn onafhankelijk van elkaar te bedienen, maar zijn ook samen te gebruiken en eventueel zelfs met de kookplaat er nog eens bij. Beide ovens hebben ongeveer 40 tot 60 minuten opwarmtijd nodig. 

Kenmerken 

Afbeeldingen

KENMERKEN - TRADITIONEEL MODEL MET ELEKTRISCHE AGA KOOKPLAAT

  • Slechts 60cm breed
  • Traditioneel design: Handdoekrail, AGA badge, traditionele kookplaat koepeldeksel
  • Twee ovens: één bak-/braadoven en één sudderoven
  • Elektrische AGA kookplaat met 'kook' en 'sudder' stand
  • Verwijderbare, vaatwasbestendige kookplaat
  • Verkrijgbaar in 14 kleuren
  • Op wielen voor eenvoudige installatie
  • Alle nieuwe AGA-fornuizen met warmteopslag komen met een 2-jaar garantie vanaf het moment van installatie
Image

De AGA City60 is zeer gebruiksvriendelijk. Het fornuis is ontworpen met het oog op eenvoud, met één knop voor de kookplaten en een andere knop voor de ovens. De AGA City60 ovens kunnen, met behulp van een optionele klok, worden geprogrammeerd. U kunt drie verschillende programma’s per dag instellen. Zo kunt u bepalen wanneer de ovens aangaan en klaar staan voor gebruik wanneer u wilt gaan koken.


City60 diagram 157x208

Kook/Sudderplaat - De snelkookplaat brengt water snel aan de kook voor een eenvoudig pastagerecht. De sudderplaat is ideaal voor delicate sauzen en het opwarmen van melk.

1) Bakoven - Een oven met gematigde temperatuur voor het bakken van taarten en koekjes, vis of lasagne. Het is geen probleem om zoete en zoute gerechten gelijk te bereiden; smaken vermengen zich niet.

2) Braadoven - Ideaal voor grillen, roosteren en het bakken van brood.

2) Sudderoven - De sudderover is ideaal voor slow cooking, aroma's krijgen de tijd om zich ontwikkelen en zelfs het taaiste vlees wordt zacht in deze oven.


HOE DE KOOKPLATEN WERKEN

Pans Choc revised Large 235x116

Large De kookplaten werken door middel van een krachtig warmte-element en kunnen worden ingesteld op zowel de kook- of sudderstand. Het oppervlak rondom de kookplaat is ook geschikt om te gebruiken. Dit oppervlak kan gebruikt worden om op te sudderen als de kookplaat is ingesteld op koken of als warmhoudplaat wanneer de kookplaat op sudderen staat. De snelkookplaat bereikt de juiste temperatuur binnen 11 minuten, de sudderplaat is warm binnen 8 minuten.

Kookplaat settingen:
- Uit
- Sudderen
- Koken


HOE DE OVENS WERKEN

Roasting Oven 07 866x428 235x116

Door de controleknop aan de uiterste linkerzijde van de bovenste plaat te gebruiken, kan de oven worden ingesteld op braden, bakken of worden uitgeschakeld. De juiste bak of braad temperatuur kan bereikt worden in ongeveer 60 minuten. Vanuit de bakstand bereikt de oven volledige hitte voor grillen in ongeveer 60 minuten. De onderste sudderoven kan ook binnen 60 minuten op temperatuur zijn. De bakstand geeft een aangename warmte.

Oven settingen:
- Uit Braden
- Braden & Sudderen
- Sudderen
- Bakken & Sudderen
- Bakken


 

HOE EEN AGA CITY60 MET ELEKTRISCHE AGA KOOKPLAAT WERKT
HOE EEN AGA FORNUIS WERKT

"ON WHEN YOU NEED IT, OFF WHEN YOU DON'T"
Sinds de introductie van de AGA Total Control in 2011 zijn er AGA fornuizen die aan, op stand-by of uit gezet kunnen worden. De AGA City60 is de laatste toevoeging aan het gamma van deze nieuwe generatie AGA fornuizen. Dankzij deze technologie verbruikt u alleen energie als dit nodig is, terwijl u kunt profiteren van alle voordelen die koken met stralingswarmte met zich brengt.

De AGA City60 kookplaten en ovens kunnen worden uitgeschakeld waardoor u het energieverbruik kunt verminderen en nog meer kunt besparen.

TEST ENERGIEVERBRUIK
Nauwkeurige tests zijn uitgevoerd om het energieverbruik onder verschillende condities te testen. Deze test is gebaseerd op hetzelfde standaard testmenu voor de AGA Total Control en de AGA Dual Control voor het meten van de energieconsumptie. De onderstaande tabel laat het gebruik gedurende een week zien. De resultaten uit deze test zijn een gemiddelde en kunnen door omgevingsconditie, elektrische voeding en variabelen in het productieproces verschillen.

  Ontbijt Lunch Avondeten
Maandag - - Restje rosbief, gepofte aardappelen en groenten
Dinsdag - - Kip tortilla's 
Woensdag - - Zelfgemaakte pizza en ovenfriet
Donderdag - - Pasta met kip en saus
Vrijdag - - Gehaktschotel met aardappelpuree en groenten
Zaterdag Warm ontbijt + gebruik fluitketel Soep en brood + gebruik fluitketel Curry, rijst en naanbrood
Zondag Croissants + gebruik fluitketel

Rosbief, gebakken aardappelen, hartige pannenkoek, groenten. Appeltaart met slagroom

Tosti + gebruik fluitketel

Tijdens deze test was het energieverbruik gedurende een week 35kW. Grotere besparingen zijn mogelijk door alleen gebruik te maken van de kookplaten en de ovens uit te schakelen (bijvoorbeeld tijdens warmere periodes). NB - De AGA City60 vereist een aansluiting van 32 ampère.

Afmetingen (onverpakt)
Hoogte, totaal 910mm
Breedte 600mm
Diepte, exclusief handgrepen 623mm
Gewichte (onverpakt) 223Kg
Brandstof Electric

Fornuis gegevens
Flue type In room venting flue - electric
Kookplaat Ja
Sudderplaat Ja
Aantal ovens 2

logoagasmall.png

Mick Stomp
Binnenweg 32

6955 AX Ellecom

telefoon: +31 (0)313 416 200

mobiel: +31 (0)6 2358 3099

e-mail: info@agahuis.nl

© Copyright Het AGAhuis 2019 | Design & Development by InterBeek

Zoeken