AGA TOTAL CONTROL MET 3 OVENS

Modellen in diverse kleuren verkrijgbaar

Maak uw keuze

Brandstof

Image

Elektrich 

De AGA Total Control heeft het uiterlijk van de traditionele AGA die gewoon altijd aan stond, maar dit AGA fornuis met warmteopslag heeft zich helemaal aangepast aan de moderne flexibele manier van leven.

De AGA Total Control… wat een beauty!
Hierboven ziet u de kleuren waarin de AGA Total Control geleverd kan worden. Elk onderdeel kan apart bediend worden Wordt dit flexibele AGA fornuis misschien wel het middelpunt van je woning? Deze AGA brengt in ieder geval veel warmte en gezelligheid in huis. Het kan met één druk op de knop aan en uit worden geschakeld en kan ook snel worden opgewarmd. De hete platen en de ovens kunnen ieder afzonderlijk worden bediend. In de winter kun je nog steeds genieten van de heerlijke warmte die de AGA uitstraalt terwijl je het energieverbruik volledig in eigen hand hebt. In de zomer zou je ervoor kunnen kiezen om het AGA fornuis uit te zetten en alleen gebruik te maken van de individuele ovens en hete platen zodra je die nodig hebt.

Kenmerken 

Afbeeldingen

  • Onafhankelijk bedienbare kookplaten
  • Onafhankelijk bedienbare ovens (braad-, bak- en sudderoven)
  • State-of-the-art bedieningspaneel
  • Lagere energiekosten
  • Minder servicekosten
  • Verkrijgbaar in 14 prachtige kleuren
  • Past overal in de keuken, inclusief een kookeiland
  • Sluimerstand voor slow cooking of om die aangename
  • AGA warmte in de keuken te creëren
  • Alle nieuwe AGA-fornuizen met warmteopslag hebben een garantie van 2 jaar vanaf het moment van installatie

Het hart van het elektrische AGA Total Control fornuis wordt gevormd door het touchscreen. Daarmee kunt u bepalen hoe én wanneer het fornuis wordt gebruikt.

tca touch screen control 138x112

Het bedieningspanel van de AGA Total Control vindt u direct achter de deur. Het kan eenvoudig bediend worden met de afstandsbediening. Door gebruik te maken van het bedieningspanel kunnen de platen handmatig aan en uit worden gezet wanneer dit nodig is. U kunt één plaat verwarmen of beide platen tegelijk. U kunt ervoor kiezen om alleen de braadoven, de bakoven of de sudderoven te gebruiken of alle drie tegelijk. De warmhoudoven, sudderoven en warmhoudplaat worden bediend via de knop op de bovenste plaat.

Een andere programmamogelijkheid is dat de gietijzeren ovens automatisch aangaan voor meerdere kookmomenten op een dag en dat voor 7 dagen per week. Los daarvan kunt u het AGA Total Control fornuis instellen om in de keuken die constante omgevingswarmte te creëren waar het AGA-fornuis bekend om staat.


AUTOMATISCH KLAAR


Handmatig (u kiest)
Elke zone (een oven of een kookplaat) kan individueel handmatig worden bediend. Elke geselecteerde zone blijft aan totdat deze handmatig wordt uitgeschakeld.

Touchscreen Bedieningspanel Sluimer (alleen ovens)
Met deze instelling zijn alle drie de ovens actief op de vooraf ingestelde suddertemperatuur. De sudderinstelling is ideaal voor stoven én het creëren van die onmiskenbare AGA- omgevingswarmte. Als de ovens in de sudderinstelling staan kost het minder tijd om de maximale temperatuur te bereiken.

Auto (alleen ovens)
Bij het gebruik van de automatische instellingen worden de geselecteerde ovens op maximale temperatuur gebracht vanuit de uitgeschakelde stand. Voor alle ovens kan individueel worden bepaald om één of twee keer per dag te werken. Het begin en eind van de verschillende kooktijden kunnen door de gebruiker worden bepaald.

Automatisch sluimeren (alleen ovens)
Het kiezen van deze instelling brengt de ovens automatisch op maximale temperatuur vanuit de sluimerinstelling


tca hobs ovens diagram 1
C - Bedieningspaneel
1 - Snelkookplaat
2 - Sudderplaat
3 - Braadoven
4 - Bakoven
5 - Sudderoven

Snelkookplaat
De snelkookplaat is de heetste van de twee kookplaten. Vanuit de koudstand is de snelkookplaat na ongeveer 11 minuten op werktemperatuur.

Sudderplaat
De sudderplaat bevindt zich rechts en is de gematigde van de twee. Vanuit de koudstand is de sudderplaat na ongeveer 8 minuten op werktemperatuur.

Sudderoven
Deze oven is perfect om gerechten langzaam te bereiden. Aroma's krijgen alle tijd om zich te ontwikkelen en zelfs het meest taaie vlees wordt in deze oven bijzonder zacht.

Bakoven
Dankzij de gematigde temperatuur ideaal voor het bakken van taarten, koekjes en brood.

Braadoven
Ideaal voor braden en grillen en groot genoeg voor een kalkoen van 13 kilo. Dankzij de stralingswarmte behoudt het eten haar natuurlijke malsheid en smaak.

HOE EEN AGA CITY60 MET ELEKTRISCHE AGA KOOKPLAAT WERKT
HOE EEN AGA FORNUIS WERKT

Met de AGA Total Control kan het energieverbruik gereduceerd worden tot een vijfde van het verbruik van het klassieke AGA-fornuis met warmteopslag; energieverbruik is uiteraard afhankelijk van de duur dat de oven aanstaat en het gebruik van de sluimermodus (van waaruit de AGA een kortere opwarmingstijd heeft). 

Het energieverbruik in de zomer en winter varieert naar gebruik van sluimermodus maar kan ook verschillen door het soort eten dat in de zomer- en wintermaanden gekookt wordt. 

Het energieverbruik van het AGA Total Control fornuis gedurende een week:

Schermafbeelding 2018 05 16 om 08.26.55

Schermafbeelding 2018 05 16 om 08.26.42

*  Gebaseerd op onafhankelijke tests (Gastec at CRE) van de 3-oven AGA Total Control volgens het vastgestelde onderstaande weekmenu.
** Bron: Scottish Power

Een keuken met een AGA Total Control fornuis profiteert van een aangename omgevingswarmte als het fornuis uitstaat, dit komt doordat het gietijzer haar warmte lang vasthoudt en gedurende meerdere uren afkoelt tot de omgevingstemperatuur. 

Al het werk is uitgevoerd door het AGA Product Team, alle data is volledig geverifieerd door een onafhankelijke partij. 

Schermafbeelding 2018 05 16 om 08.27.17

LET OP:  Het werkelijke energieverbruik is afhankelijk van het gebruik, het gewicht van de maaltijden en hoe doorbakken het eten moet zijn. Ook het gebruik van een fluitketel op de kookplaten is van invloed op het energieverbruik. Hiermee is in het weekmenu rekening gehouden.

Afmetingen (onverpakt)
Hoogte, totaal 913mm
Breedte 987mm
Diepte, exclusief handgrepen 698mm
Gewichte (onverpakt) 370Kg 
Brandstof Electric 

Fornuis gegevens
Flue type Conventional flue - electric In room venting flue - electric
Kookplaat Ja
Sudderplaat Ja
Aantal ovens 3

Stijl opties
Chromen Ja
AGA Classic Edition Ja

logoagasmall.png

Mick Stomp
Binnenweg 32

6955 AX Ellecom

telefoon: +31 (0)313 416 200

mobiel: +31 (0)6 2358 3099

e-mail: info@agahuis.nl

© Copyright Het AGAhuis 2019 | Design & Development by InterBeek

Zoeken