DUAL CONTROL MET 3 OVENS ELEKTRIC

Modellen in diverse kleuren verkrijgbaar

Maak uw keuze

Brandstof

Image

Gaskookplaat 

Image

Elektrich 

Kenmerken 

Afbeeldingen

 • Onafhankelijk van elkeaar te gebruiken kookplaten
 • Nieuwe lage energiestand voor de ovens
 • Beschikt over een braadoven, sudderoven en bakoven
 • Lagere verbruiks- en servicekosten
 • Verkrijgbaar in 14 prachtige kleuren
 • Past overal in de keuken, inclusief een kookeiland
 • Alle nieuwe AGA-fornuizen met warmteopslag hebben een garantie van 2 jaar vanaf het moment van installatie

De elektrische AGA Dual Control heeft alles wat een AGA-fornuis zo geliefd maakt, maar met meer flexibiliteit en lagere energie en onderhoudskosten.

De Dual Control heeft veel weg van een klassieke AGA. Net als bij de traditionele modellen zijn de gietijzeren ovens altijd gebruiksklaar en stralen die onnavolgbare AGA-warmte uit.

Bovendien kunnen de twee kookplaten onafhankelijk van elkaar worden aangezet. Zo kunt u, indien gewenst, de warmteuitstraling in de keuken reduceren en uw verbruikskosten verminderen.

HOE DE KOOKPLATEN WERKEN
Achter de linker bovendeur zit een klein bedieningspaneel waarmee de snelkookplaat, de sudderplaat of beiden kunnen worden geregeld. Elke kookplaat beschikt over een krachtig verwarmingselement. Vanuit de koudstand is de snelkookplaat na ongeveer 11 minuten op temperatuur; de sudderplaat is na ongeveer 8 minuten klaar voor gebruik.

HOE DE OVENS WERKEN
Net zoals bij alle eerdere AGA modellen slaat de AGA Dual Control warmte op en worden de gietijzeren ovens langzaam, vanuit een centrale warmtebron, indirect verwarmd. Elke oven heeft een bepaalde functie en specifieke temperatuur, voor braden, bakken of sudderen. Het gebruik van stralingswarmte komt de smaak van een gerecht ten goede en zorgt ervoor dat eten niet uitdroogt en dat de voedingswaarden worden behouden. Alle drie de ovens zijn uitgerust met de nieuwe ‘lage-energie’ stand. Het resultaat: lagere oventemperaturen, minder warmteuitstraling en dientengevolge lagere verbruikskosten. Vanuit deze nieuwe ‘lage-energie’ stand kunnen de ovens binnen twee tot vier uur op juiste kooktemperatuur worden gebracht.

3-OVEN AGA DUAL CONTROL

 dc 3oven diagram 150x139
 • DC_3oven _diagram
 • B - Snelkookplaat
 • S - Sudderplaat
 • 1 - Braadoven
 • 2 - Sudderoven
 • 3 - Bakoven
 • C - Warmtebron / bedieningspanel

Snelkookplaat
De snelkookplaat is de heetste van de twee kookplaten. Vanuit de koudstand is de snelkookplaat na ongeveer 11 minuten op werktemperatuur.

Sudderplaat
De sudderplaat bevindt zich rechts en is de gematigde van de twee. Vanuit de koudstand is de sudderplaat na ongeveer 8 minuten op werktemperatuur.

Sudderoven
Deze oven is perfect om gerechten langzaam te bereiden. Aroma's krijgen alle tijd om zich te ontwikkelen en zelfs het meest taaie vlees wordt in deze oven bijzonder zacht.

Bakoven
Dankzij de gematigde temperatuur ideaal voor het bakken van taarten, koekjes en brood.

Braadoven
Ideaal voor braden en grillen en groot genoeg voor een kalkoen van 13 kilo. Dankzij de stralingswarmte behoudt het eten haar natuurlijke malsheid en smaak.

Een aanzienlijke energiebesparing kan worden bewerkstelligd door de kookplaten uit te schakelen; door het gebruik van de ‘lage-energie’ stand kunt u nog meer besparen. Bovendien levert de mogelijkheid om de oventemperaturen te verlagen extra energiebesparing op. 

TEST ENERGIEVERBRUIK

Nauwkeurige tests zijn uitgevoerd om het energieverbruik onder verschillende condities te testen. Deze test is gebaseerd op hetzelfde standaard testmenu voor de AGA Total Control en de AGA Dual Control voor het meten van de energieconsumptie. De onderstaande tabel laat het gebruik gedurende een week zien. De resultaten uit deze test zijn een gemiddelde en kunnen door omgevingsconditie, elektrische voeding en variabelen in het productieproces verschillen. 

  Ontbijt Lunch Avondeten
Maandag - - Restje rosbief, gepofte aardappelen en groenten
Dinsdag - - Kip tortilla's 
Woensdag - - Zelfgemaakte pizza en ovenfriet
Donderdag - - Pasta met kip en saus
Vrijdag - - Gehaktschotel met aardappelpuree en groenten
Zaterdag Warm ontbijt + gebruik fluitketel Soep en brood + gebruik fluitketel Curry, rijst en naanbrood
Zondag Croissants, gebruik fluitketel Rosbief, gebakken aardappelen, Yorkshire pudding, groenten. appeltaart met slagroom Tosti + gebruik fluitketel

Tijdens deze test was het energieverbruik gedurende een week 128kW. Grotere besparingen zijn mogelijk door alleen gebruik te maken van de kookplaten en de ovens uit te schakelen (bijvoorbeeld tijdens warmere periodes). 

NB - De 3-oven AGA Dual Control vereist een aansluiting van 32 ampère.

Afmetingen (onverpakt)
Hoogte, totaal 913mm
Breedte 987mm
Diepte, exclusief handgrepen 698mm

Gewichte (onverpakt)
477Kg

Brandstof
Electric

Fornuis gegevens
Flue type Conventional flue - electric In room venting flue - electric

Aantal ovens
3

Stijl opties
Chromen Ja
Geëmailleerd Ja

logoagasmall.png

Mick Stomp

Binnenweg 32

6955 AX Ellecom

Telefoon: +31 (0)313 416 200

Mobiel: +31 (0)6 2358 3099

E-mail: info@agahuis.nl

Mick Stomp
Binnenweg 32
6955 AX Ellecom
Telefoon: +31 (0)313 416 200
Mobiel: +31 (0)6 2358 3099
E-mail: info@agahuis.nl

© Copyright Het AGAhuis 2020 | Design & Development by InterBeek